![]() |
Propozycje konkursu - Wersja do druku +- Forum miłośników modelarstwa - PancernyKlin.pl (http://www.pancernyklin.pl) +-- Dział: Pancernyklin.pl (http://www.pancernyklin.pl/forumdisplay.php?fid=42) +--- Dział: Konkursy i projekty grupowe (http://www.pancernyklin.pl/forumdisplay.php?fid=107) +--- Wątek: Propozycje konkursu (/showthread.php?tid=250) |
Propozycje konkursu - Tomasz Hejmo - 11-05-2011 Tutaj czekamy na Wasze propozycje dotyczące konkursu. Prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na ewentualną tematykę bądź podziały, czas trwania oraz sposób oceny modeli. RE: Propozycje konkursu - Rafał Sadurek - 11-05-2011 No to tak moja propozycja jest taka, konkurs otwarty podzielony tylko na pojazdy II-wojenne i współczesne. Czas trwania do końca wakacji bo wtedy podejrzewam, że będziemy mieć najwięcej czasu na budowę modeli. RE: Propozycje konkursu - Kamil Kowalik - 11-05-2011 Ja bym dał czas do końca roku kalendarzowego. W końcu Rafale nie każdy chodzi do szkoły ![]() ![]() Ja uważam że chociaż trochę zawężona tematyka musi być. RE: Propozycje konkursu - PiotrEl - 11-05-2011 Mi się wydaję że jeśli już robić konkurs z tematem przewodnim to temat powinien zawierać jakiś motyw w którym mieszczą się i współczesne i drugowojenne. Np. samochody transportowe, działa samobieżne, bez wskazywania jednoznacznie epoki. Co do czasu trwania koniec roku wydaję się optymalny. RE: Propozycje konkursu - Tomasz Hejmo - 11-05-2011 Czas trwania przewidywaliśmy na 6 miesięcy. Pytanie co ma być głównym celem konkursu - moim zdaniem ma to zapewnić jak największy napływ nowych użytkowników, a wprowadzanie podziałów czy tematów zmniejsza tą grupę. RE: Propozycje konkursu - Marcin Szelenbaum - 11-05-2011 Ja proponuję termin do końca listopada. Co do tematu , moje propozycje: - Front Wschodni 1941-43 lub: - transportery opancerzone/transportowe/patrolowe/bojowe np. sdkfz. 250 /251. Half-Track BWP, BRDM, Bradley itp itd. Słowem lekkie pojazdy opancerzone, kołowe lub gąsienicowe z dowolną konfiguracją uzbrojenia i przeznaczenia. RE: Propozycje konkursu - PiotrEl - 11-05-2011 Ciekawy byłby temat "Walki na pustyni: Od El-Alamein do Bagdadu" RE: Propozycje konkursu - Robert P. - 11-05-2011 Pojazdy inżynieryjne ![]() Łapie się tu wszystko od II w. ś. RE: Propozycje konkursu - Tomasz Hejmo - 12-05-2011 Ja jestem za konkursem otwartym, bez żadnych tematów. Niech chociaż pierwsza edycja się odbędzie w ten sposób, będzie wiadomo czego się możemy spodziewać. Jakieś wskazówki dotyczące sędziowania? RE: Propozycje konkursu - Rafał Sadurek - 12-05-2011 Moja propozycja to Normandia 44' RE: Propozycje konkursu - Adam Gmerek - 12-05-2011 A wiemy o tym, że na forum nie jest zbyt wielu użytkowników? Jak określi się temat- dosyć ścisły to chętnych będzie kilku, a nie każdy w szafie trzyma pierdyliard modeli ![]() Jestem za tym co mówi Tomek- pierwszy konkurs bez specjalnych wymogów. RE: Propozycje konkursu - Robert P. - 12-05-2011 Jeżeli tak, to ja już mogę zadeklarować udział ![]() RE: Propozycje konkursu - PiotrEl - 12-05-2011 Lepiej jednak zrobić konkurs "ogólny" bez żadnych obostrzeń dot. ram i okresów. Na początek taki na rozruszanie. Może lepiej jakiś projekcik grupowy o wąskiej tematyce? ![]() RE: Propozycje konkursu - Kamil Kowalik - 12-05-2011 Tomasz to jedziemy z konkursem ![]() RE: Propozycje konkursu - Tomasz Hejmo - 12-05-2011 Jeszcze kwestia sędziowania i załatwienia nagród. Z Exito Ty gadałeś, więc kontynuuj ![]() |