Worki M7/Priest
Witam

Czy któryś z kolegów może potwierdzić zastosowanie worków z piaskiem na przednim pancerzu w/w pojazdów? Generalnie worki uzywano zazwyczaj na wozach pierwszo-liniowych, zagrożonych ostrzałem z armat p.panc bądz ręcznych granatników piechoty, ale skoro wykładano nimi również kadłuby "tyłowych" M12, to kto wie....
Mam kilka zdjęć,ale tak marnej jakości, że nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić, czy są to worki z piaskiem, czy też jakieś bambetle załogi.
Niedawno na okładce, bodajże Militariów była fotka M7-ki wyładowanej workami,ale niestety, fotka jest zrobiona współcześnie

Pozdrawiam
Andrzej
Rzeczy, które udaja inne rzeczy, bardziej wyglądają na te rzeczy, niz same rzeczy.
Babcia Weatherwax
Odpowiedz
Worków, jako takich tam nie ma, ale różne bambetle są. Skanować Concorda "British Armor in Sicily and Italy"?
Odpowiedz
Witaj
Hahaha..dzięki za inicjatywę, ale mam - bądz co bądz,pozycja obowiązkowa :)
Sądzę, że sprawa mogła dotyczyć bardziej M-7-ek, bo angole jakoś nie przejawiali inicjatywy w tym kierunku.
Ale fotki obładowanych Priestów mile widziane, bo być może niedługo zaczniemy mysleć o zestawie tobołków.

Pozdrawiam
Andrzej
Rzeczy, które udaja inne rzeczy, bardziej wyglądają na te rzeczy, niz same rzeczy.
Babcia Weatherwax
Odpowiedz
Dobra, idę szukać dalej. A właśnie dorobiłem się skanera w swojej norce, więc pisz a będę wysyłał "z mety" Big Grin
Odpowiedz
(15-12-2012, 01:05)micmal napisał(a): A właśnie dorobiłem się skanera w swojej norce

Norce?? To raczej "fuhrerbunker" jest Tongue

Pzdr
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości