Liczba postów: 1,604
Liczba wątków: 37
01-05-2014, 11:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2014, 11:28 przez bartek72.)
Tak, chodziło mi o ten nadmiar kleju.
Schurzeny miały chyba nawet 5 mm, ale ręki sobie nie dam uciąć.
Do gąsienic polecałbym Tamiya Limonene Cement - Extra Thin:
http://www.martola.com.pl/pl144/produkty...extra_thin
albo odpowiednik Mr. Hobby (który ja mam):
http://www.martola.com.pl/pl144/produkty...imone_type
Jest znacznie rzadszy, świetnie wnika w szczeliny, po wyschnięciu nadmiaru prawie go nie widać. Te kleje mają też odmiany nieperfumowane (bez zapachu cytryny), ale szczerze powiedziawszy nie polecam - ja po sesji klejenia gąsienic takim śmierdzielem byłem bliski narkotycznym wizjom, a tym zapachowym jakoś się udawało bez przygód.
Liczba postów: 810
Liczba wątków: 22
(01-05-2014, 11:25)bartek72 napisał(a): Tak, chodziło mi o ten nadmiar kleju. 
Jest znacznie rzadszy, świetnie wnika w szczeliny, po wyschnięciu nadmiaru prawie go nie widać. Te kleje mają też odmiany nieperfumowane (bez zapachu cytryny), ale szczerze powiedziawszy nie polecam - ja po sesji klejenia gąsienic takim śmierdzielem byłem bliski narkotycznym wizjom, a tym zapachowym jakoś się udawało bez przygód.
Bartek bo klej słuzy do klejenia a nie do wąchania

posiedź ze 2godz. z CA to od oparów łezka się w oku kręci
Liczba postów: 1,604
Liczba wątków: 37
Liczba postów: 810
Liczba wątków: 22
(01-05-2014, 16:12)bartek72 napisał(a): (01-05-2014, 15:52)Sławek Małysek napisał(a): (01-05-2014, 11:25)bartek72 napisał(a): Tak, chodziło mi o ten nadmiar kleju. 
Bartek bo klej słuzy do klejenia a nie do wąchania
posiedź ze 2godz. z CA to od oparów łezka się w oku kręci
E tam! Pamiętam do dziś zapach utwardzacza do żywicy (ponad 20 lat temu) - tego nic nie pobije! 
no

ale gorsze było dla mnie szlifowanie po wyjęciu z formy..
do dzisiaj jak obrabiam dłużej żywicę to dostaję wysypki

a to już minęło 30 lat
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 6
Aj tam. On i tak czysto skleja. Już co nieco modeli nalepiłem, ale czysto to za diabła nie umiem. A mam i revela z igłą, i tą zieloną i białą tamiyę.
Liczba postów: 2,588
Liczba wątków: 104
Obiecana (i zapomniana) fotka
Skombinuj sobie jakiś hosting do zdjęć (polecam photobucket), bo nie dość, że się niewygodnie ogląda to co wrzucasz, to chyba zaraz Ci się miejsce skończy.
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 2
Witam , dzięki za zdjęcie tej czwórki.
Zdjęcia jak na razie robię aparatem z telefonu NOKIA 95 ma opcję zbliżeniową. Cały czas coś kombinuję aby zdobyć normalny aparat z zbliżeniową opcją . Zdjęcia zrobione przetwarzam za pomocą Image Tuner na zdjęcia o mniejszej pojemności i takie wrzucam aby zajmowały jak najmniej miejsca na dysku.
Czy jest jakiś limit z ilością zdjęć w całym temacie , czy tylko w pojedynczym wpisie ?
Pozdrawiam
Arnii
Witam wszystkich ,
Przepraszam za przestój ale mam problemy zdrowotne , z którymi powoli sobie radzę . Jak tylko będę mógł wkrótce wrócę do tematu i dalej będę kontynułował. Pozdrawiam wszystkich.
Arni
Witam wszystkich po tak długiej przerwie. Ilość wyświetleń mojego tematu - relacji z budowy modelu mnie zaskoczyła i jednocześnie bardzo mnie cieszy oraz bardzo motywuje do dalszego działania. Jak wcześniej pisałem problemy zdrowotne mnie blokowały , tak to czasami bywa z tym naszym zdrowiem że bardzo by się chciało a nie da rady. Ja postaram się to zmienić aczkolwiek nie będzie lekko , model czeka na dalsze prace cierpliwie a ja dzień w dzień czekam dnia aż rozpocznę prace malarskie , dodam że to najcięższy temat /zadanie dla mnie bo z tym mam największe problemy ale na szczęście jest tu sporo dobrych dusz co podpowiedzą co i jak. Pozdrawiam wszystkich miłośników modelarstwa . Do zobaczenia wkrótce z dalszą relacją z budowy modelu.
Pozdrowienia z Gdyni
Arni
Witam , jestem , żyję i postaram się coś wrzucić w niedługim czasie .
Pozdrawiam serdecznie
Arni