IV Konkurs "PancernyKlin.pl" - regulamin i dyskusja
Wstępny zarys głównych punktów regulaminu (brakuje oczywistych typu tematyka). Możecie uznać, że zbyt formalny, ale nie chcemy żadnych nieporozumień itd. Brakuje terminu i drogi wyboru zwycięzcy - przedstawię swoją opinię, ale liczę na pozostałych.

1. Każdy startujący zobowiązuje się do uiszczenia wyznaczonej opłaty startowej na konto podane przez Koordynatora konkursu. Opłata nie podlega zwrotowi niezależnie od wyniku konkursu lub nieukończenia modelu przez startującego. Każda wpłata musi zostać potwierdzona przez Koordynatora, jest to warunek dopuszczenia modelu do oceny.

2. Zebrane środki (dalej: nagroda) mogą zostać wykorzystane przez zwycięzcę w dowolnym sklepie modelarskim lub na zakup związany z modelarstwem od osób prywatnych na stronach www, forach i serwisach aukcyjnych. Płatność będzie wykonana z konta Koordynatora. Jeżeli koszt zakupu przewyższa wartość nagrody, zwycięzca zobowiązany jest dopłacić różnicę (do uzgodnienia z Koordynatorem). Jeżeli część nagrody nie zostanie wykorzystana, zostanie ona przeznaczona na pokrycie kosztów utrzymania forum (opłaty za serwer i domenę).

3. Biorąc udział w konkursie, każdy uczestnik potwierdza, że przeczytał regulamin i zgadza się ze wszystkimi jego punktami.

Zostaje kilka kwestii:
- proponowałbym dopuszczać jedynie nowe modele - wiem jak destrukcyjnie może to wpływać na niektórych, ale dzięki temu szanse będą równe.
- ocena modeli - proponuję nieco zmodyfikowany, punktowy system oceny z poprzedniej edycji, gdzie oceny modeli (poza swoim) dokonuje każdy uczestnik konkursu, wynikiem jest suma punktów. Sprawę rozstrzygnięcia ewentualnego remisu pozostawiam na później.
- termin - dajmy sobie trochę czasu na zgromadzenie zestawów, ale sugerowałbym prędzej niż później, czas trwania na pewno nie krótszy niż 3 miesiące, za to kategorycznie bez przedłużania.

Chyba tyle, zapraszam do dyskusji.
Odpowiedz
Ja jestem generalnie "za" i będę się starał wyrobić. Mi generalnie wszystko jedno czy model już zaczęty czy nie, podporządkuję się decyzji ogółu, aczkolwiek nie przeszkadza mi dopuszczenie już zaczętych.

Pytanie odnośnie "tematu". Jakieś obostrzenia? Skala, rok, teatr działań, strona konfliktu?
Odpowiedz
Obostrzen nie ma praktycznie zadnych, musi byc tylko pojazd wojskowy Wink

W kwestii nowego modelu chcialbym uniknac sytuacji, ze ktos podnosi argument "wygral bo mial zaczety model". Co prawda nie spodziewam sie po nikim z nas takiego zagrania, ale lepiej dmuchac na zimne. Przejdzie jednak glos wiekszosci.
Odpowiedz
Ja jak najbardziej jestem za.
Na podstawie obserwacji wcześniejszych konkursów mam jednak obawy, że przewidywany trzymiesięczny termin (celujemy z finałem na Bytom?) może okazać się w wielu przypadkach zbyt krótki.
Ba, już teraz mogę Wam podać listę tych którzy zdążą i tych, którzy na pewno się nie wyrobią. Tongue
Odpowiedz
Czytamy ze zrozumieniem Tongue Termin nie krótszy niż 3 miesiące, znaczy się na pewno na Bytom nie zamkniemy sprawy. Z drugiej strony może to i lepiej, relacje będą pełniejsze (bez pośpiechu) i wybór zwycięzcy będzie taki sam dla każdego, czyli fotki na forum.
Odpowiedz
Ja jestem za - pytanie tylko z walorką czy pudło ???
Pozdrawiam
Odpowiedz
Jak kto chce zapewne Tongue Walorka zwiększa szanse na wygraną, ale zmniejsza szanse na ukończenie modelu w terminie.
Odpowiedz
A własnie że zdążę - no chyba żebym nie zdążył Big Grin
Pozdrawiam
Odpowiedz
To tak jak ja Big Grin
Odpowiedz
Może sie przyłączę-ale to zależy od "eliy"Tongue
Odpowiedz
(19-11-2014, 15:21)Sławek Małysek napisał(a): Może sie przyłączę-ale to zależy od "eliy"Tongue

Hmmmm... A kto to jest ta "elita"? Huh
Odpowiedz
(19-11-2014, 17:02)bartek72 napisał(a):
(19-11-2014, 15:21)Sławek Małysek napisał(a): Może sie przyłączę-ale to zależy od "eliy"Tongue

Hmmmm... A kto to jest ta "elita"? Huh

to nie elita -ino po Ślonsku słowo -jeśli, jeżeliTongue
Odpowiedz
Trudno chyba o lepszą motywację do zrobienia modelu do początku do końca niż zdrowy duch rywalizacji, tak więc i ja się przyłączam :)
Odpowiedz
Jak wyżej. Wchodzę w to.Big Grin
God created Arrakis to train the faithful.
Odpowiedz
Też się chętnie dołączę
[Obrazek: Yr6CrU0.png]
Odpowiedz