IV Konkurs "PancernyKlin.pl" - regulamin i dyskusja
Ja tam się zastanawiam między Jagpantherą a Stummelem.
Odpowiedz
Ja wybrałem to - decyzja rodzinna zapadła Big Grin Poza tym da się robić czyste pudło z mimimalną ilością blach
[Obrazek: DSC_0019-1.jpg]
Pozdrawiam
Odpowiedz
Ja zamierzam do konkursu stanąć z leopardem 1A3
[Obrazek: Yr6CrU0.png]
Odpowiedz
U mnie czeka Zvezdowy Mercedes z Partem, ale w grę wchodzi jeszcze Bedford.
Odpowiedz
Decyzja trudna, ale wydaje się że popełnię Sd.Kfz. 164 Nashorn z AFV.

...Albo Challenger 1Mk3?... Sam nie wiem :-)
God created Arrakis to train the faithful.
Odpowiedz
Ooo, Nashorn by mnie interesował Wink
Odpowiedz
I ja głosuje za nosorożcem. Ja niestety nie wystartuje, chcę skończyć Famo na Bytom więc nie mogę zaczynać nic nowego a z tak mocno rozdłubanym modelem nie można startowaćTongue
Odpowiedz
Wieczorem wstawię konkursowy dział Wink
Odpowiedz
Chciałbym, ale tydzień temu zacząłem nowy model... Muszę go skończyć do połowy stycznia. Więc na zaś wpłacam wpisowe. Coś może wymyślę.
Odpowiedz
Co zacząłeś Tomasz? Pochwal się Wink
Odpowiedz
Panowie, regulamin i zaplecze techniczne już jest. Rozpoczęcie konkursu wpisałem na jutro, żebyśmy jeszcze zdążyli dograć szczegóły.

Kwestia nagrody. Tomek wpadł na pomysł podziału, nie jest to taki zły pomysł. Proponuję taki - 1/2 dla zwycięzcy, 1/3 dla II miejsca i 1/6 dla III.

Chcecie dodatkowego, zewnętrznego sędziego?

Ustosunkujcie się do tego, w przeciwnym wypadku Administracja sama ogarnie temat żeby nie przedłużać.
Odpowiedz
A może warto zrobić "tajną" ankietę dla reszty forumowiczów i rozdać dodatkowe punkty typu 5-10-15 dla pierwszych trzech miejsc Wink
Pozdrawiam Olek
Odpowiedz
Ankieta z jednym głosem dla mnie nie ma sensu, bo zawsze jeden model dostaje punkt a reszta 0. Dlatego też naciskałem na punktowe kryteria oceny. Możemy zrobić ankietę wielokrotnego wyboru i dodać na koniec tyle punktów, ile dany model zebrał głosów.
Odpowiedz
Może źle się wyraziłem Tomku.
Jeżeli do zdobyćia od jednego sędziego jest 50pkt to np.:
1 miejsce w ankiecie i np. 30pkt. do sumy ocen od jury
2 miejsce w ankiecie i np. 20pkt. do sumy ocen od jury
3 miejsce w ankiecie i np. 10pkt. do sumy ocen od jury

Ot, taka propozycja
Pozdrawiam Olek
Odpowiedz
Jasne, ja rozumiem o co chodzi, ale nie wydaje mi się, żeby taka różnica wyniku była w porządku gdy masz 3 wyrównane modele w stawce i głos w ankiecie to głównie preferencja własna głosującego, bo modelarsko wszystkie są na równym poziomie. Jak pisałem, można zrobić ankietę wielokrotnego wyboru (gdzie możesz wybrać wszystkie modele które Ci się podobają) i dodać liczbę głosów do punktów danego modelu. Dobre modele zbiorą swoje i tak.
Odpowiedz