24-11-2014, 15:54
To też jest wyjście Tomku

Pozdrawiam Olek
IV Konkurs "PancernyKlin.pl" - regulamin i dyskusja
|
Piotrek i jego dwie Pantery w konkursie stanowią pewną zagwozdkę regulaminową (a mam pewne przeczucie, że problem będzie dotyczył także Konrada). Bo czy jedna osoba może startować w konkursie z dwoma (bądź więcej) modelami? A jeśli tak, to czy za każdy z nich powinna wnosić "opłatę" startową? Myślę, że trzeba to jasno określić, żeby potem nie było żadnych jęków.
![]() Moim zdaniem powinno się móc startować z tyloma modelami, na ile ma się tylko ochotę (to problem startującego, żeby relację doprowadzić do końca tak, aby model mógł zostać oceniony). I oczywiście za udział w konkursie powinno się "płacić" tylko raz. W końcu nie jesteśmy piramidą finansową, tylko ot po prostu sami postanowiliśmy zafundować sobie nagrody. Takie jest moje zdanie. Co Wy na to? ![]()
01-12-2014, 22:17
Takie samo było moje stanowisko, gdy Konrad i Piotrek pytali. Przyznam, że zapomniałem napisać o tym na forum. Start z 2 modelami, szczególnie równocześnie, jest dużym wyzwaniem i można skończyć z pustą galerią
![]()
03-12-2014, 15:37
Na dzień dzisiejszy mamy trzynastu chętnych do zgarnięcia nagrody:) Fajna sumka się uzbierała jest o co walczyć.
Uczestnicy którzy potwierdzili swój udział wpłatą opłaty startowej: - tomek14147 - Tomek Hejmo - KAMIL90 - Sleepwalker - Jacek Cieślak - TomB(raider) - Łukasz Sosnowski - Produdi - Jamat - bartek72 - Piotr Koperski - Marcin Szelenbaum - Konrad_Dzik - Piotr Augustyniok - Rafał Sadurek - Robert P - Dorotka Jeszcze raz wszystkim życzę powodzenia!
03-12-2014, 16:05
Jeżeli chodzi o podział nagród to administracja wychodzi z propozycją 1/2 z puli za I miejsca 1/3 za II miejsce 1/6 za III miejsce.
Takie pytanie mam nieśmiałe... Oceniają modele i warsztaty Ci:
- którzy wnieśli udział - którzy rozpoczeli wątek konkursowy - którzy skończyli model w konkursie? Pytam, bo modelu w określonym czasie na pewno nie skończę, ale może chociaż założę wątek? ![]()
03-02-2015, 12:30
Im wiecej sedziow tym ciekawsza rozgrywka i mniej przewidywalny wynik. Moim zdaniem kazdy kto wplacil powinien miec prawo do oceny.
27-04-2015, 18:19
No i zbliżył się termin końcowy - ja odpadam potrzebuję jeszcze ze trzech tygodni nie będę przyśpieszał na siłę.
Pozdrawiam
27-04-2015, 18:21
To nie odpadaj, bo Koledzy właśnie klepnęli przedłużenie do 24 maja
![]()
27-04-2015, 18:35
To nawet dobrze bo dopiero mam skończone ekrany z prawej strony - jakaś szansa istnieje że się wyrobię :)
Pozdrawiam
31-05-2015, 07:12
Jako że konkurs zbliża się ku końcowi, proszę o przygotowanie punktacji i przesłanie jej do mnie w formie zbiorczego wyniku dla każdego modelu. Przypominam, że nie sędziujemy swoich modeli. Uznaliśmy, że każdy kto przystąpił do konkursu może ocenić ukończone modele. Przyjmowana będzie jedynie pełna punktacja. Wydaje mi się, że tydzień wystarczy,więc prosiłbym o przesłanie ich do niedzieli do 16.
Z mojej strony chciał bym podziekować za frekwencje w szczególności na początku ![]() ![]()
01-06-2015, 09:11
Rozumiem że oceniamy wg tego klucza
1. Budowa modelu: - ogólnie pojęta czystość montażu - max 5 pkt; - stopień skomplikowania pracy - max 5 pkt (tu wliczanie będą użyte elementy fototrawione, waloryzacje żywiczne wpływające na praco- i czasochłonność budowy zestawu); - elementy wykonywane przez modelarza bez użycia gotowych zestawów - max 5 pkt (scratch - w przypadku braku - 0 pkt); - elementy poprawione przez modelarza w zestawie bazowym - max 5 pkt. 2. Malowanie modelu i wykańczanie: - czystość malowania, jakość powłoki malarskiej - max 5 pkt; - efektowność i stopień skomplikowania malowania - max 5 pkt; - odwzorowanie śladów eksploatacji, ich wielkość w skali, rozmieszczenie i ogólnie pojęta spójność całości - max 5 pkt. 3. Odwzorowanie pojazdu rzeczywistego: - zmiany zestawu wyjściowego względem pojazdu rzeczywistego, konfiguracja detali względem zdjęcia wiodącego, lub / i względem dokumentacji, monografii dotyczącej konkretnej wersji produkcyjnej, odwzorowanie kamuflażu rzeczywistego pojazdu, kształt, przebieg i kolor plam, najbardziej prawdopodobny układ kamuflażu w miejscach niewidocznych, stopień i rodzaj widocznego zużycia powłoki farby - max 10 pkt. 4. Jakość prowadzonej relacji z budowy - max 5 pkt. Łączna pula punktów możliwych do zdobycia to 50.
Pozdrawiam
Kamil, zlituj się! Ja się na pewno do niedzieli nie wyrobię z rzetelną oceną, zwłaszcza że od czwartku do niedzieli prawie nie będzie mnie w domu.
Daj choć tydzień więcej!
01-06-2015, 11:20
Tak, według tego regulaminu sędziujemy. Spoko Bartku, dla Ciebie poczekamy
![]() Pozwolę sobie jeszcze przypomnieć listę upoważnionych do sędziowania: - tomek14147 - Tomek Hejmo - KAMIL90 - Sleepwalker - Jacek Cieślak - TomB(raider) - Łukasz Sosnowski - Produdi - Jamat - bartek72 - Piotr Koperski - Marcin Szelenbaum - Konrad_Dzik - Piotr Augustyniok - Rafał Sadurek - Robert P - Dorotka |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|