Hetzer Mid BMM, Tamiya
Rozdłubałem takiego przyjemniaczka:

[Obrazek: Hetzer1_zpsqn5ncxlz.jpg]
[Obrazek: Hetzer2_zpswms4oapw.jpg]
[Obrazek: Hetzer4_zpsmpbdlbnd.jpg]
[Obrazek: Hetzer3_zpsbdxdufqv.jpg]

Pojazd będzie oczywiście w malowaniu "Licht und Schatten" zakładów BMM (do wyboru pozostawało jeszcze malowanie Skody ale jest jeszcze trudniejsze do zrobienia). W związku z tym, że zamierzam go zrobić dość zniszczonego (na przykład z urwanym przednim błotnikiem), musiałem zrobić mu właściwe łączenie przednich płyt kadłuba z boczną (bo niestety byłoby to bardzo widać).

[Obrazek: Hetzer5_zpszhwavqe4.jpg]

Nieskromnie muszę się pochwalić, że nie widziałem, żeby ktokolwiek to kiedykolwiek poprawiał. Mała rzecz, a cieszy. Cool
Odpowiedz
Ładne te spawy ci wyszły , masz rączkę której pogratulować  Wink 
Mógłbyś wrzucić ten schemat malowania ?
Odpowiedz
Zakłady BMM, sierpień-wrzesień 1944:

[Obrazek: hetzerambush_zpshnk41sla.jpg]
Odpowiedz
Bajer jest - z czego maścisz spawki ?? Ja mam Hetzerki jeszcze na szafie w pudłach wiec z przyjemnością poobserwuję.
Malowanie dla mnie samobójcze - robiłem coś podobnego swojego czasu na sturmtiger'e - masakra :)
Pozdrawiam
Odpowiedz
Etam jak zwykle chirurgicznie czysto, nuuudaTongue ale malowanie wydaje mi się ciężkie do efektownego zaprezentowania. Trzymam kciuki :)
Odpowiedz
Dzięki za miłe słowa.  Shy

Spawy z Greenstuff-a, a w kamuflażu przyjdzie mi z pomocą J'S Work:

http://www.jsworkmodel.com/popup/PPA5001.jpg

Zresztą nie odkrywam tu żadnej Ameryki - Krzysiek już używał tego produktu:

http://www.pancernyklin.pl/showthread.ph...ght=hetzer
Odpowiedz
Jakiś czas temu skończyłem składanie:

[Obrazek: hetz001_zpsrvuggg1r.jpg]

[Obrazek: hetz002_zpswbucgzyv.jpg]

Zdjęcia takie sobie ale padł mi domowy komp i zdjęć nie obrabiam tylko je zmniejszam i od razu wrzucam.  Shy

Oczywiście wcale mnie nie zaskoczyło, że tylne schurzeny z blach Voyagera do modelu Tamiya wcale nie pasują do modelu Tamiya... Dodgy W związku z tym będzie dość bezosłonowo  Cool
Odpowiedz
Eee Panie fajny !!! :)
Odpowiedz
Bardzo ładnie - znam nieaktywnych topowych modelarzy którzy przybiją Ci piątkę za tego Hetzerka
Pozdrawiam
Odpowiedz
Dzięki panowie! Model fajny jest, ale jednak coś tam przy nim trzeba dłubnąć.  Wink
W między czasie się pomalował - niestety zielony za ciemny, a małe ciapki trochę za duże. W związku z tym pewnie go przykryję białym, zmywalnym...

[Obrazek: c96c136e-6239-414f-846e-5075dd325220_zpszrzf290l.jpg]
[Obrazek: e45dec41-fd4b-4000-a14b-da1c1b088cf9_zpswonfo1f2.jpg]
[Obrazek: 6904942f-5e12-48b1-bf33-1be36887c490_zpsqdghfbjz.jpg]
Odpowiedz
Czy te ciapki to z jakiegoś szablonu ??
Odpowiedz
Kiedyś Sturmtigera podobnie wymalowałem i miałem mnóstwo potem problemów  - również ciężki temat malarsko tzn postarzeniowo czy też weatheringowo - z przyjemnością pooglądam co z tego wyniknie.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Cytat:Czy te ciapki to z jakiegoś szablonu ??

Duże plamy z szablonów JS Work, małe z pędzla.

Cytat:Kiedyś Sturmtigera podobnie wymalowałem i miałem mnóstwo potem problemów  - również ciężki temat malarsko tzn postarzeniowo czy też weatheringowo - z przyjemnością pooglądam co z tego wyniknie.

Dobra, dobra - będziesz siedział i patrzył jak się pogrążam...   Wink
Odpowiedz
Eee tam nie te lata - interesuje mnie szczególnie jak uda Ci się "zgasić" brąz. Podglądam bo w pudle na mnie te bestie tez czekają a malowanie efektowne uczyniłeś, w składanie nie wnikam bo to pierwsza klasa, znając Ciebie merytoryka zachowana więc może być tylko dobrze.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Olejami go traktuj. Też mam mojego do zrobienia w takim malowaniu. Na razie sobie jeszcze poczeka.
Krzysiek
Czołgi - pancerna pięść armii.
Odpowiedz