Liczba postów: 2,096
Liczba wątków: 51
Wiesz co, jeszcze nie zastanawiałem się nad samym procesem malowania ale raczej w nic odkrywczego nie polecę. Zapewne będę próbował zrobić wszystko z aero starą dobrą tamką. Tak panujesz nad pędzlem? Ćwiczyłeś już na czymś?
Jeszcze odnośnie karabinu. Żeby uściślić z produktu RB wykorzystałem tylko końcówkę nakładkę z dziurkami wymieniłem na dragonowski kawałek karabinu. Trochę kombinowane ale myślę że lepiej niż jak bym dał w całości karabin RB lub cały Dragona.
(26-05-2017, 18:17)bartek72 napisał(a): Przy okazji - jak pasują koła PA do Tamiyi (bo dedykowane są niby do Dragona)?
Zapomniałem o tym pytaniu
W zasadzie średnio, chciałem wprowadzić pewne zmiany ale okazało się to bardzo czasochłonne. I postanowiłem odlać "własne"

. Może własne to trochę duże słowo. Przerobiłem mocowania w kołach PA i odlałem ponownie.
Liczba postów: 1,820
Liczba wątków: 49
Wygląda bardzo dobrze. Z przyjemnością oczekuje kolejnych odsłon.
Zrób mu jeszcze "fakturę" i będzie rewelka.
Pozdrawiam
Dobrze było by ją zrobić chociaż nie specjalnie wiem jak się za nią zabrać. Podobno na surficer są dobre efekty. Ktoś coś wie na temat tej materii ?
Najlepiej wychodzi na nitro albo na cienki klej - u Ciebie na tym etapie ze względu na powklejane elementy temat jest ryzykowny.
Chyba bezpieczniej jednak po przemyśleniu zostawić tak jak jest.
Pozdrawiam
(05-06-2017, 10:24)Jacek Cieślak napisał(a): Najlepiej wychodzi na nitro albo na cienki klej - u Ciebie na tym etapie ze względu na powklejane elementy temat jest ryzykowny.
Chyba bezpieczniej jednak po przemyśleniu zostawić tak jak jest.
Jadę jednak z tematem. Dobre efekty odnotowałem na tamiyowski zmywacz do aero. Teraz moje pytanie. Które elementy pancerza powinienem zmodyfikować. Przyglądałem się tyłowi kadłuba to wydaje mi się że jest "gładki" Przód oczywiście do poprawki ale czy boki? Wieża front i boki jak najbardziej tył chyba tez prawda?
Na pewno przedni pancerz i przód wieży - te elementy były tylko dopalane.
Boki wieży i boki pancerza w mniejszym stopniu tylko ślady po walcowaniu.
Tył bym zostawił bo dużo elementów było obrabianych i wierconych i mogła płyta być wstępnie przyfrezowana lub szlifowana.
Pozdrawiam
Efekty jakie uzyskałem.
Niesamowicie ciężko uchwycić rzeczywisty wygląd faktury ale może chociaż trochę można coś tu wychwycić.
Dla mnie ok - szczególnie płyta wieży fajnie wyszła . Filtry powyciągają fakturkę, dawaj dalej.
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,604
Liczba wątków: 37
Który numer będziesz robił? Bo mi jakieś kalki zostały.
101 z pierwszego postu Bartku. Znajdziesz coś?
Liczba postów: 1,604
Liczba wątków: 37
(08-06-2017, 11:19)Kamil Kowalik napisał(a): 101 z pierwszego postu Bartku. Znajdziesz coś?
Bingo!
Jak dla mnie bajka - zdecydowanie podoba mi się na tym etapie.
Pozdrawiam