Liczba postów: 18
Liczba wątków: 5
Liczba postów: 1,794
Liczba wątków: 46
Nie widać zdjęć
Pozdrawiam
Nadal problem ze zdjęciami?
Liczba postów: 162
Liczba wątków: 20
To nie wiem zdjęcia są w opcji udostępnienia i powinno je widać.
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 34
Przestań korzystać z kufnianego gugiela i problem zniknie.
Ja używam obecnie
https://freeimage.host/
Wygląda OK. Z kamuflażem chyba przekombinowałeś - na wieży szare pasy kamuflażu ??
Pozdrawiam
17-09-2019, 11:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2019, 14:01 przez Demonion.)
Sęk w tym, że kamuflaż nie jest przekombinowany i jedynie z rozpędu pomalowałem wieżyczkę dowódcy a powinna raczej mieć piaskowy kolor na szarym.
IV jest inspirowana tym zdjęciem dość słabej jakości z uwagi, iż jest to kadr wycięty z sowieckiej kroniki.
Z tym działem nie były czwórki fabrycznie malowane w panzergrau. Wyglądają te pasy na tym zdjęciu faktycznie ciemniej ale obstawiałbym jednak na typowy kamuflaż.
Zresztą zauważ że włazy wieżyczki dowódcy na tym zdjęciu wydają się z obu stron ciemne. Inne pojazdy z tego okresu z 20PzDiv są malowane fabrycznie w trójbarwny kamuflaż.
No ale to modelarstwo możesz interpretować jak uważasz a modelarsko model zapowiada się fajnie.
Pozdrawiam
Dziękuje za uwagi oraz uznanie wkładu. Z uwag to fabryczne malowania pojazdów niemieckich pojawiają od przełomu wrzesień/październik 1944 po zmianie rozporządzenia co do malowania pojazdów. Do tego rozporządzenia kamuflaże były nanoszone w jednostkach. Szare lufy to codzienność w niemieckich pojazdach, były też rdzawe i zależało to od partii i czy po montażu w zakładzie je zamalowano. Literatury jest troche na ten temat.