[W] Panzer III Ausf. D (MiniArt, 1:35)
Zfiltrowałem niebieskim, zmalowalem wydech, zmłotkowałem, przybrudziłem ziemią... Na koniec dam jeszcze trochę buffa, szczególnie w dolnych partiach...

[Obrazek: Pz-Kpfw-III-22.jpg]

[Obrazek: Pz-Kpfw-III-23.jpg]
Odpowiedz
no i piknie
tłumik mi się podobuje
Odpowiedz
Tylko tłumik? Ach Ty... Big Grin

Zanim zlakieruję na satynę, zrobić coś z tymi narzędziami jeszcze? Szczerze, to nie che mi się już przemalowywać na czarno jak pisaleś... Ten podnośnik tak zrobiłem i faktycznie lepiej to wygląda...
Odpowiedz
Wybór należy do Ciebie ?
Tłumik wygląda jak prawdziwy!
Odpowiedz
Mi się podoba - koła jednak przypigmentował bym pod kolor wanny
Pozdrawiam
Odpowiedz
Jacek ma recht.
Ni sztymuje kupa błocka na wannie i czyściochy kółka bez grama tegoż błocka.

IMO najfajniejszy czołk jaki wymalowałeś.
Odpowiedz
Ale Pany... to nie jest błocko... Ja cały czas pisałem, że myślę o słonecznym lecie na wsi... To „błoto” wg Was, to pigmenty „uprawna ziemia” + „brudny polny piach” (oba ze stajni Modellers World) potraktowany później WS że niby „spływa” z tej wanny... Na kołach też jest pigment ale już „tylko” „brudny polny piach...
Co poprawić, żeby się zrównoważyło? Pewno jak Jacek pisze, przywalić im pigmentem „uprawna ziemia”?
Odpowiedz
Kolor kółek tak jak na boku wanny i zrobiony tą samą techniką - tylko delikatniej
Pozdrawiam
Odpowiedz
Lepiej? Zrównoważyło się?

[Obrazek: Pz-Kpfw-III-24.jpg]

[Obrazek: Pz-Kpfw-III-25.jpg]
Odpowiedz
Zdecydowanie lepiej - teraz boki gumek na czarno a bieżnik jezdny jakimś dustem jasnym
Pozdrawiam
Odpowiedz
Czekaj, czekaj… Ale przecież gumki też się uświniły, więc tej czerni i tak ma nie być widać… One były już malowane na czrmo tyle że są brydne :) Raczej bym bardziej przykurzył te górne…
Co do dusta - zrobi się :)
Odpowiedz
No to przynajmniej czarny wash po obrębach felg żeby je odkontrastować od gumek
Pozdrawiam
Odpowiedz