Jagdpanzer IV L/70 znowu
Panowie, co można bezproblemowo zmontować ze Smart Kita DMLa? Mam zamiar go zabrać ze sobą do roboty do Holandii i przy przeglądaniu instrukcji widziałem sporo opcjonalnych części. Mam do tego też schurzen z Abera, można je zastosować? Z wiadomych względów chciałbym coś do zrobienia OOB.

Da się z niego zrobić to?

[Obrazek: Left.jpg]
members.fortunecity.com

Jakieś zdjęcia oryginału?

Ewentualnie ten kropkowany z LAH z Poteau. Wszystkie zdjęcia i podpowiedzi odnośnie konfiguracji mile widziane.

PS
Czy tylko ja korzystam ostatnio z tego działu? Big Grin
Odpowiedz
Z tej serii (smart kit) ogromną większość zmontujesz bez żadnych problemów :)
Odpowiedz
Zapewne, tylko jest kupa alternatywnych części - sprzęgi, wentylatory i inne duperele - i nie chciałbym się przejechać, stąd prośba o pomoc Wink
Odpowiedz
Cytat:Da się z niego zrobić to?
Nic nie widać :;/:
Modelik jest naprawdę bardzo w porządku, instrukcja jest wyjątkowo czytelna (do porównania mam teraz Nashorna Initiala, Jezu, co tam się dzieje w instrukcji...) i z tego co pamiętam bezbłędna. Nowy sprzęg to chyba końcówka 44 (listopad albo grudzień - masz w instrukcji), wydech podobnie, rodzaj kół podtrzymujących gąsienice podpatrzysz sobie na zdjęciach. Ja osobiście przerabiałem go na finalnego:
http://modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=42723
ale jeżeli chodzi o tą wersję, którą on sam sobą reprezentuje, to nie namęczysz się zbytnio. Przy założeniu, że nie pokażesz nigdzie grubości błotników, zmieniaj tylko zapinki narzędzi i nic więcej robić nie musisz. Jak to piszą: Highly recomended! 9,5/10!
Odpowiedz
Nie widać zdjęcia? Dodgy

[Obrazek: Left.jpg]

Ja już ten model oglądałem i macałem kilka razy, myślę, że nie polegnę na sklejaniu Blush Najbardziej bym chciał uniknąć walnięcia się na jakiejś głupocie w stylu kopułka wentylatora, tu leżę merytorycznie.

Zapinki mam z Griffona, planowałem użyć.
Odpowiedz
Kruca bomba, jaka kopułka wentylatora? On ma tylko jedną, z tyłu nadbudówki, przysłoniętą tymi dopancerzeniami góry kadłuba!
Do wyboru w tym modelu masz chyba tylko (piszę z głowy):
- trzy rodzaje kół podtrzymujących
- koło napinające, aczkolwiek to odlewane nie jest kompletne (brak fototrawienia)
- Nahverdaidigungswaffe (czy jak to się tam nazywa) albo zaślepka
- wydech: bańka albo rury
- sprzęg klasyczny albo późny
I to chyba tyle. Spokojnie do ogarnięcia - materiały wiem że masz. :wink:
Odpowiedz
No sam widzisz Big Grin

[Obrazek: 1794_2_dra6397_3.jpg]

B32 <-> B1

[Obrazek: 1794_2_dra6397_6.jpg]

TG1 <-> TG2 <-> C35

Zdjęcia z mojehobby.pl
Odpowiedz
Według tego:
http://www.primeportal.net/tanks/dmitry_...anther_iv/
B32 i TG1/2, ale wszystko zależy od konkretnego egzemplarza...
Odpowiedz
Widziałem wcześniejszą wersję posta Tongue No nic, zostawię nieprzyklejone i ponawiam apel o zdjęcia.
Odpowiedz
Kurde... Kusząca jest ta Jadzia. Mamy teraz chyba modę na ten pojazd. Rosną dwie żywiczne w 1:15, Twoja, Waldka.. Może kiedyś się też na nią szarpnę. :)
Gimme glue, gimme wire, gimmie that which I desire!! Big Grin
Odpowiedz
Tomek, a kiedy coś skleisz? Tongue
Si vis pacem, para bellum.
Odpowiedz